al contingut a la navegació Informació de contacte

Escola Els Minairons

Apostar per l'educació és apostar pel futur! L'Escola Els Minairons ofereix l'escolarització des d'1 a 12 anys, comptant amb un equip entregat que s'esforça cada dia a que el projecte pedagògic del centre sigui més enriquidor pels nens i nenes de la vall. Vols saber-ne més?

Escola

L'escola Els Minairons pertany a la zona ZER (Zona Escolar Rural) d'Alt Pallars Sobirà i està ubicada al poble de Ribera de Cardós.

La ZER fa referència a l'agrupació d'escoles rurals públiques que es troben en diferents poblacions rurals. L'escola acull a tots els infants de les Valls de Cardós i fa una agrupació per cicles educatiusprimer d’infantil (P1 i P2), segon d’infantil (P3, P4 i P5), 1er i 2on, 3er i 4rt i, 5è i 6è

 • Projecte educatiu 🌳:
  • Els continguts es treballen per projectes, d'una manera alternativa als plans educatius tradicionals, amb models pedagògics innovadors on l'entorn hi juga un paper clau. 
  • "Els Nostres Pobles": Es fomenta l'aprenentatge a partir del coneixement del territori i el vincle de l'escola amb la comunitat, per aquest motiu es realitzen sortides als pobles involucrant als veïns i veïnes de la vall. A la seua primera edició, al curs 2019-2020 es va començar al poble d'Arròs de Cardós. A causa de les mesures sanitàries per la covid-19, al curs 2020-2021 les activitats es van realitzar en entorns naturals com el Pla de la Fruita (Surri), el Pont de Borito (Lladorre) i el Pla de Nèqua (Esterri de Cardós) i es van focalitzar en temes d'educació ambiental. Aquest projecte rep el suport del Parc Natural de l'Alt Pirineu.
 • Menjador escolar 🍎: 
  • L’escola disposa servei de menjador diari amb cuina pròpia feta a l’escola on s'introdueixen productes ecològics i de proximitat -no servei de càtering- tot això amb l’objectiu d’afavorir una dieta sana basada en la cuina casolana.
 • Transport escolar 🚍: 
  • Es disposa d'un autobús escolar que recull a tots els nens i nenes dels pobles dels tres municipis, Ribera de Cardós, Esterri de Cardós i Lladorre. 
 • AMPA 👩‍👦: 
  • L'Associació de mares i pares d'alumnes és l'encarregada d'organitzar aquelles activitats educatives i extraordinàries fora de l'horari escolar. 
  • E-mail de contacte: minaironscardos@gmail.com 

Primer cicle d'infantil - Llar d'infants

Per ampliar el servei educatiu de l'escola, oferint més temps d'escolarització per als infants de la vall i, donar facilitats a les famílies, s'ofereix el primer cicle d'educació infantil a l'escola Els Minairons. Per tant, des del setembre de 2021 es fica en funcionament l'aula de llar d'infants rebent la canalla d'1 a 3 anys.

El projecte s’ha tirat endavant gràcies la Comunitat de Municipis Cardosencs mitjançant el treball conjunt dels tres ajuntaments i amb el suport les mestres de l’escola Els Minairons i les mares i pares de la vall.

Aquest projecte s'emmarca dins de Pla de Desenvolupament Local Sostenible de les valls de Cardós i té com a objectiu establir l’educació com uns dels motors claus de dinamització de la vall, atraient i fixant població. 

Contacte

Document Actions