al contingut a la navegació Informació de contacte

🖐️ PARTICIPA VALLS DE CARDÓS 2022

PARTICIPA VALLS DE CARDÓS 2022 – PROPOSTES D’ACTIVITATS SOCIALS, CULTURALS I/O DIVULGATIVES

Teniu idees d’activitats, iniciatives que creieu que són interessants que es facin a les Valls de Cardós? Heu estat pensant amb iniciatives que us vinguin de gust de fer i les voleu dur a la pràctica?  Enguany disposem de 1.500€ a repartir entre les vostres propostes que els mateixos veïns i veïnes podreu votar.

L’objectiu és fomentar dinàmiques participatives, per tal d’involucrar el veïnat en la proposta, selecció i realització d’accions a la vall.

Tothom pot fer propostes, una per persona o entitat. Les podran votar les persones majors de 16 anys empadronades als municipis d’Esterri de Cardós, Lladorre i Vall de Cardós.

 1. FEU-MOS ARRIBAR LES VOSTRES PROPOSTES

Requisits de les propostes

 1. Que siguin compatibles amb les funcions i competències dels ajuntaments d’Esterri de Cardós, Lladorre i Vall de Cardós.
 2. Viables econòmicament i tècnicament. S’han de poder realitzar en cas de ser aprovades i finançades.
 3. Han de ser legals i èticament aplicables (descartant aquelles que proposin exclusió, rebuig)
 4. Actuacions que es valorin com a contraposades als eixos del Pla de Desenvolupament Local Sostenible seran desestimades.
 5. No es poden proposar activitats dins la programació habitual d’esdeveniments de celebració ordinària (Festes majors, fires...).

Possibles accions incloses

 1. Realització d’activitats o cicles d’activitats ja siguin culturals, artístiques, esportives, de lleure i/o festives.
 2. Realització de tallers i/o accions formatives.
 3. Accions vinculades a promoure els valors de la vall.

Les accions s'han de realitzar en algun dels pobles o indrets dels municipis d'Esterri de Cardós, Lladorre i Vall de Cardós. En cas que sigue un cicle de més d'una activitat es recomana que es reparteixi entre els tres municipis. 

Pressupostos:

Els pressupostos de les propostes han d’estar ajustats a una de les tres opcions de pressupost tancades: 250€, 500€ o 750€. Es repartiran els 1.500€ per ordre resultant de les votacions.

 • Es permet cofinançament de les activitats i cobrament als participants (es valorarà que siguin preus accessibles), s’haurà detallar en el pressupost presentat.

Com es presenten?

Tothom pot fer propostes, s’accepta una per persona o per entitat. Es poden organitzar grups promotors de les propostes, si s’escau.

 Es presenten a través del formulari online (participa Valls de Cardós 2022) o bé enviant el formulari a aodl@vallsdecardos.com o presentant-lo presencialment als ajuntaments d’Esterri de Cardós, Lladorre o Vall de Cardós.

Es poden presentar fins el divendres 4 de març (inclòs).

 

 1. VOTACIÓ I SELECCIÓ DE LES PROPOSTES PRESENTADES

Sobre les iniciatives proposades

 • Podeu consultar el catàleg de les 27 propostes rebudes en l'edició 2022 aquí

Sobre les votacions

 • Els veïns i veïnes podran escollir entre les activitats proposades. Podran votar les persones majors de 16 anys empadronades als municipis d’Esterri de Cardós, Lladorre i Vall de Cardós.
 • Les votacions podran ser on-line mitjançant el següent formulari ja.cat/propostescardos22, o bé presencialment en els ajuntaments d’Esterri de Cardós, Lladorre i Vall de Cardós.
 • El període de votacions és del 10 de març fins al dijous 17 de març a les 15:00h.  
 • El sistema de votació consisteix en escollir una proposta de cadascuna de les categories per a repartir els 1.500€ d'enguany. Per tant es podran emetre tres vots, un per categoria. La proposta més votada dins de cada grup se li adjudicarà el pressupost estipulat. 

  - Categoria A: propostes de 750€
  - Categoria B: propostes de 500€
  - Categoria C: propostes de 250€
 • Es validarà la participació dels veïns i veïnes empadronats a través del número de DNI. Si s'utilitza el mateix número de DNI per participar més d'una vegada en les votacions, només es donarà per bona la primera i les altres seran invalidades. 
 • En cas que la majoria de les activitats seleccionades es concentrin en un únic municipi, es buscarà acordar noves ubicacions amb els grups i persones impulsores per tal de que estiguin repartides en els tres municipis de les Valls de Cardós. 

 

 1. ORGANITZACIÓ I REALITZACIÓ DE LES ACTIVITATS

Un cop aprovades les activitats amb pressupost assignat és responsabilitat de les persones i/o grups que han presentat la proposta impulsar-la amb el suport i seguiment de la Comunitat de Municipis Cardosencs.

Aquelles propostes aprovades i finançades en que no hi hagi el compromís de ser impulsades per part de les persones i/o grups que les han proposat, no s’executaran i el seu finançament passarà a ser assignat a la següent activitat seguint l’ordre dels resultats de les votacions.

SOBRE EL PAPER DE LA COMUNITAT DE MUNICIPIS CARDOSENCS

La participació al procés participatiu de les Valls de Cardós, implica l’acceptació d’aquestes bases, sense perjudici que la Comunitat de Municipis Cardosencs i les administracions locals de la qual depèn (Ajuntament d’Esterri de Cardós, Ajuntament de Lladorre i Ajuntament de Vall de Cardós) puguin establir altres mesures, consideracions i acords que complementin aquestes bases, en qualsevol moment si així ho creuen oportú.

Document Actions