al contingut a la navegació Informació de contacte

Associació Cultural, Cívica i Esportiva de les Valls de Cardós

Creada al 2016, té com a objectiu de ficar en valor la cultura de la vall, i realitzar tot tipus d'activitats tant esportives, culturals, com qualsevol iniciativa que engresqui i contribueixi a la dinamització de les Valls de Cardós. 

Actualment compta amb un centenar de socis/es. Impulsa i organitza diverses activitats que fiquen en valor els elements culturals i naturals de la vall i promouen pràctica esportiva a través del senderisme aprofitant l'oportunitat que ofereix l'entorn amb la multitud de camins de la zona, contribuint a la vegada a la cohesió entre els seus membres i participants. Han organitzat activitats força diverses: excursions guiades de coneixement del territori ja sigui conduïdes per experts/es com per veïns/es,  la Marxa de les Valls de Cardós i el cross infantil, el llibre de la Dona Alada, xerrades i tallers, el club gastronòmic, uns jocs literaris, jornades de neteja del riu... 

Marxa de les Valls de Cardós

És una de les cites anuals més emblemàtiques. Consisteix en una caminada popular recorrent els camins tradicionals que uneixen els pobles cardosencs. Té una durada de tot el matí i a l'acabar s'acostuma a celebrar un dinar popular al lloc d'arribada. Cada any es canvia el recorregut perquè la idea és anar fent rodar aquesta activitat per anar passant per tots els pobles. 

La Dona Alada i les feres de Cardós

S'ha editat i publicat aquest llibre-conte sobre la vida a la vall, i la cohesió entre veïnat i entre pobles, a la vegada que fica en valor la cultura popular de la zona com la pròpia parla pallaresa de Cardós. El mateix llibre conté un apartat en que s'expliquen diverses rutes per a descobrir el patrimoni cultural i natural que hi ha al voltant de cada poble.

Actualment s'està realitzant un cicle de sortides guiades "La Dona Alada llegís i camina: pobles i camins explicats per veïnes i veïns" en que és el mateix veïnat els que fan el guiatge explicant anècdotes i històries del seu poble i del patrimoni cultural i natural del camí on es realitza l'excursió. 

Jocs literaris de les Valls de Cardós

Des del 2020 es celebren els jocs literaris amb l'intenció d'animar a la creació literària amb microrelats i poemes inspirats en indrets de la zona. Enguany es va fer la 2a edició i es va publicar el recull d'obres participants de la 1a. 

Des de l'Associació hi ha la voluntat de tirar endavant tot tipus d'iniciativa que animi a la participació de tothom qui vulgui per aquest motiu es mostra oberta a rebre qualsevol idea i també s'anima a qui estigui interessat/da se'n faci soci/a. Per més informació i/o contacte: assvallsdecardos@gmail.com. 

 

Document Actions