al contingut a la navegació Informació de contacte

Esterri de Cardós

Esterri de Cardós és el cap de municipi. Està situat a 1.212 m d'altitud, entre Arrós de Cardós, a sota, i Ginestarre, a sobre. Les cases es troben repartides a sota de l'església romànica, posteriorment modificada, de Sant Pau i Sant Pere. Aquest albergava dins el seu absis unes molt notables pintures al fresc, actualment conservades al Museu Nacional d'Art de Catalunya.

El poble compta amb el Local Social, on s'hi poden realitzar diverses festes i activitats dels veïns i veïnes. La festa major es celebra el segon diumenge d'octubre. Aproximadament manté una vintena d'habitants durant tot l'any, que s'incrementa a l'estiu. 

Hi destaca la presencia d'explotacions ramaderes convertint-se en un dels pobles on aquest sector tradicional hi és més viu. Aquest es complementa amb el turisme rural, comptant amb un establiment. 

Etimològicament, segons Joan Coromines, el nom d'Esterri prové, com molts altres a la zona del Pallars Sobirà, del basc. Al mot s'ajunten dues arrels basques, esto (tanca, pleta) i erri (lloc, indret), el qual es pot arribar a interpretar com el lloc de la tanca, en referència a la vall on es troba: la Vall de Cardós.

Document Actions