al contingut a la navegació Informació de contacte

Som Comunitat

La Comunitat de Municipis Cardosencs neix al 2018 formada pels ajuntaments d'Esterri de Cardós, Lladorre i Vall de Cardós per tal de col·laborar conjuntament en aquells àmbits que coincideixin reptes i objectius comuns.

Es crea com a resultat del Pla de Desenvolupament Local Sostenible plantejat des dels mateixos ajuntaments amb el suport del Parc Natural de l'Alt Pirineu. Aquest pla, és fruit d'un procés participatiu, durant el 2016 i el 2017, en que el veïnat dels tres municipis va poder dir la seua sobre el futur de la vall. 

Els seus principals objectius són fixar, atraure i acollir persones que vulguin realitzar els seus projectes de vida als pobles de la vall. Aconseguir que el territori tingui vida fora dels caps de setmana i les temporades més turístiques. Al mateix temps que es donar valor al patrimoni històric i cultural de la zona, juntament amb els seus productes locals i activitats econòmiques tradicionals com la ramaderia.

Aquesta iniciativa va sorgir de la necessitat de lluitar contra la despoblació i l'envelliment de les zones rurals. Unes zones que encara tenen molt per oferir i poden tornar a estar plenes de vida.

És per això es busca treballar conjuntament en diferents aspectes com la millora de serveis, valoritzar i promoure les activitats econòmiques locals, suport al teixit associatiu i la dinamització cultural, impuls a la cohesió i innovació educativa, incidir en la millora de l'accès a l'habitatge, incentivar la col·laboració público-privada i, en definitiva, desenvolupar tots aquells projectes que es creguin adequats per a la dinamtizació local. 

Document Actions