al contingut a la navegació Informació de contacte

Ainet de Cardós

Seguint la carretera principal, un cop passem el nucli d'entrada, Ribera de Cardós, i vorejant el riu arribem a Ainet de Cardós, a uns 960 m. d'altitud. Aquest poble està situat al mig de la Vall de Cardós i disposa de diversos serveis de restauració, comerços i allotjaments. La seva ubicació, i oferta de serveis fa que sigui un poble amb força vida i durant l'any és un dels nuclis més poblats de tota la Vall.

Construït a la vora dreta del riu Noguera de Cardós, el poble està concentrat en major part a la banda esquerra de la carretera. Es troba l'església de Santa Eugènia i dalt del turonet del Pui de Sant Martí es troben les restes de l'antiga església de Sant Martí de Pui.

Ainet de Cardós se celebren dues festes majors, la d'estiu el 15 d'agost per la diada de la Mare de Déu i la d'hivern, el 29 de desembre, coincidint amb Santa Eugènia, patrona del poble.

Etimològicament el mot d'Ainet és un dels pocs de la zona que no té origen iberobasc, segons Joan Coromines prové del llatí asinetum (paratge on hi ha molts ases) o del també mot llatí anetum (herba aromàtica).

Document Actions