al contingut a la navegació Informació de contacte

Valors naturals

Tots aquests paisatges són refugi de biodiversitat de fauna i flora.

  • Les zones més altes de tarteres amb vegetació de roca i prats alpins són l'hàbitat d'isards, de marmotes, de l'àguila daurada i del voltor comú.
  • Del pi negre cap avall, el primer que es troba en cotes més altes comencen els boscos subalpins, amb avetoses a les obagues i sotabosc de neret i nabiu. També en són comuns els bedollars. El Gall Fer, espècie protegida degut a ser una població molt reduïda i l'Ós brú, "la óssa" com s'hi fa referència en la parla local, són unes de les espècies més característiques de l'Alt Pirineu. En aquest estatge ja s'hi poden trobar  cèrvids com el cabirol, i el cèrvol. 
  • En ambients aquàtics, molleres i estanys ens hi podem trobar amfibis autòctons com el Tritó Pirinenc, alguns d'aquests espais s'estan fent actuacions de restauració en el si del projecte LymnoPirineus. A la Noguera de Cardós i els seus afluents és el país de la truita de riu. 
  • En les parts solanes de mitja muntanya hi ha vegetació de alzinars, rouredes i matollars com "l'escoba" i la ginesta. Hi ha aus com la perdiu txerra, cèrvids, i altres petits mamífers com llebres, mustèlids o rosegadors. 
  • Al fons de vall es combinen prats de dall amb boscos de ribera. Porcs senglars, taupes, el bernat pescaire, la guineu, la garsa són alguns de la gran varietat d'espècies de fauna salvatge que hi viuen.  

Molts d'aquests paratges estan inclosos en el Parc Natural de l'Alt Pirineu, que representa el 72% de la superfície de les valls de Cardós. 

Document Actions