al contingut a la navegació Informació de contacte

Les Valls de Cardós

Municipi d'Esterri de Cardós

El municipi d'Esterri de Cardós és el més petit dels tres de la vall, situat al centre en una vall lateral orientada d'est a oest. Té 64 habitants (2020), una superfície de 16,55 quilòmetres quadrats i una densitat de població de 3,9 habitants per quilòmetre quadrat. Està format per 4 nuclis. Hi destaca la forta vinculació amb la ramaderia, l'activitat tradicional de la zona, que encara hi té un fort pes com s'observa per l'alta concentració relativa d'explotacions i caps de bestiar als seus pobles i al terme. L'entorn de petits pobles pirinencs vinculats a un paisatge de prats, pastures i boscos afavoreix i el fa compatible amb els establiments de turisme rural que també hi són presents. Pots fer un cop d'ull als seus pobles i consultar la informació de l'ajuntament.

Municipi de Lladorre

El municipi de Lladorre és el més septentrional dels tres municipis de les Valls de Cardós. Té 237 habitants (2020), una superfície de 146,98 quilòmetres quadrats, i una densitat de població d'1,6 habitants per quilòmetre quadrat. Està format per 8 nuclis. Situat a la capçalera gaudeix de diversos valors propis del paisatge d'alta muntanya pirinenc que juntament amb l'Estació de Tavascan el converteixen en una destinació turística molt atractiva, convertint el turisme en el seu sector clau. Tanmateix, és rellevant la important Central i complex hidroelèctric de Tavascan, així com el llegat ramader que encara hi és present en els diversos pobles que el conformen. Pots fer un cop d'ull als seus pobles i consultar la informació de l'ajuntament.

Municipi Vall de Cardós

El municipi de Vall de Cardós és la porta d'entrada a la vall. Té 350 habitants, una superfície de 56,20 quilòmetres quadrats i una densitat de població de 6,2 habitants per quilòmetre quadrat. Està format per 8 nuclis de població. Com la resta de municipis de la vall el turisme hi té un pes important i les explotacions ramaderes són presents en els seus pobles i entorn, no obstant presenta més diversificació en les activitats que s'hi desenvolupen havent-hi petita indústira, i concentració en el fons de vall de serveis i de comerços, així com d'altres sectors professionals. En el mateix municipi es poden trobar dos tipus de poblacions, per una banda Ribera i Ainet de Cardós, amb més habitants i on s'ofereixen la major part de serveis i establiments, i la resta que es caracteritzen per ser nuclis que conserven l'arquitectura tradicional i un entorn eminentment ramader. Pots fer un cop d'ull als seus pobles i informar-te del seu ajuntament.

Document Actions