al contingut a la navegació Informació de contacte

JOCS LITERARIS I MUSICALS DE LES VALLS DE CARDÓS 2022

A les Valls de Cardós aquest any s'organitzen els Jocs de creació musical i literària en continuïtat dels jocs literaris que s'havien fet els dos últims anys sumant-hi la vessant musical. Per tots i totes les que tingueu ganes de compartir la vostra creativitat ja sigui a nivell escrit com musical, us oferim les següents activitats.

Jocs literaris i musicals I "Creació literària"

Us proposem un joc d'escriptura pel el 23 d'abril a Ribera de Cardós, la diada de St Jordi.

Consistirà en crear un relat o poesia que feu durant 30 minuts, volem donar l'opció que us inspireu a través del que escolteu, per això s'habilitaran diversos espais per escoltar algunes peces musicals mentre s'escriu o bé per escriure simplement sentint els sons de l'entorn.

Si voleu presentar-vos als Jocs de Creació Musical II , també hi haurà un espai d'intercanvi i orientació per a musicar les obres escrites. D'aquesta manera es podran posar en contacte aquelles persones que hagin creat un poema o relat i les que toquin algun instrument, que els agradi cantar o amb ganes i curiositat de musicar.

Jocs literaris i musicals II "Creació musical"

Teniu ganes de crear i experimentar amb diferents textures sonores, podeu presentar la vostra obra als jocs d'enguany! Aquest any l'única premissa és que la creació estigui inspirada en:

Una història, poema o relat, bé inventada per vosaltres o qualsevol ja existent que us inspiri.
Aquí hi trobareu un recull d'històries i llegendes del Pallars, o també els textos participants en les darreres edicions dels jocs literaris 20-21. Hi podeu donar donar un cop d'ull per si vos serveixen d'inspiració:

La temàtica és oberta, podeu fer volar la imaginació, escriure i musicar sobre allò que us vingui més de gust. Tanmateix, es valorarà en positiu que el relat, la poesia i la música estiguin inspirats amb les valls de Cardós i el Pirineu.

La convocatòria està oberta a partir del dia 23 d'abril i es podran presentar les creacions fins al 16 de maig (inclòs).

Com ho has de fer?

Envia'ns un àudio d'entre 1:30 i 4 minuts de duració amb la vostra creació. Ens ho pots enviar per correu a aodl@vallsdecardos.com

Si és la primera vegada que graveu i no teniu gravadora externa o altre recurs, ho podeu fer amb el mòbil:

- Obriu l'aplicació Gravadora de Veu.

- Aneu a ajustaments i reviseu que la qualitat de gravació estigui a ALTA.

- Graveu i compartiu-ho per email.

Acompanyeu l'àudio dels següents elements:

Pseudònim / nom del grup,
Nombre de components i edats,
Títol de la creació,
Història en la que us heu inspirat, o que heu creat,
Breu descripció del procés de creació. D'on ha sortit? Qui ha col·laborat?

Categoria única

Podeu crear en grups d'amics/amigues de qualsevol edat, grups intergeneracionals: amb els vostres padrins i padrines, en família o grups de classe. Tothom pot participar.

No hi ha categories establertes, ja que cada proposta serà valorada entenent les circumstàncies específiques del grup. Hi haurà un jurat que valorarà la creació i us en faran un retorn. Valorarem l'originalitat i si es fa amb el cor i amb il·lusió. El més important és que el procés de creació sigui significatiu i que pugueu gaudir de l'aprenentatge.

Hi haurà obsequi per cada proposta. El jurat escollirà algunes de les propostes més originals i que representin més diversitat d'edats i temàtiques i tindran possibilitat d'interpretar la seua creació a la Fira d'Arrós el dia 29 de maig a les 17:00h.

Sac de sons:

- Instruments musicals (acordió, guitarra, flauta, percussions, violí...)

- Sons de la natura (fulles, branques, el so d'una pedra, de l'aigua)

- Veus cantades i o parlades (diferents veus creen diferents textures) podeu incorporar veus de familiars, amics i amigues o també sons d'animals.

Us proposem diverses opcions per musicar la història perquè ho feu com us vingui més de gust:

Opció 1: Expliqueu la història tot cantant.

Opció 2: Narreu la història a veu parlada i busca diferents sons per acompanyar-la.

Opció 3: Expliqueu la història sense paraules, només a través de sons. Creació instrumental

Opció 4: Una combinació de les anteriors.

Fitxers adjunts

  • Quan 23/04/2022 a 10:00 a 16/05/2022 a 23:55
  • Afegeix un esdeveniment al calendari iCal

Document Actions